Intrebari frecvente

Cat costa un website? Care este diferenta dintre diversele pachete de website? Care este diferenta intre un magazin online si un website de prezentare? Se ofera contract si factura? Cum si cand platesc?

Toate acestea sunt intrebari frecvent intalnite in interactiunea cu clientii nostri. Pentru operativitate si pentru a inlesni colaborarea cu APEX Digital, v-am pus la dispozitie urmatoarul set de intrebari si raspunsurile aferente.
Pentru a obtine un website, aveti nevoie de urmatoarele:
Un domeniu (ex. numelesiteuluimeu.ro)
Un pachet de gazduire de la unul dintre prestatori (ex. sitebunker.ro)
O persoana serioasa care sa va creeze prezenta online
Recomandat: factura si contract
Recomandat: brandbook si/sau logo
Daca aveti nevoie de ajutor la oricare dintre pasii enumerati, va stam la dispozitie in orice moment, ajutandu-va sa  verificati disponibilitatea domeniilor, sa faceti alegerea corecta in ceea ce priveste domeniul si gazduirea, dar si sa obtineti prezenta online pe care o meritati in timp util si fara riscuri.
Costurile asociate unui website pot fi impartite in doua categorii: costuri unice si costuri periodice.

Costurile unice se refera la investitiile initiale in webiste: costul consultantei initiale, costul logoului, costul dezvoltarii siteului propriu-zis, precum si costurile aferente functionalitatilor personalizate. Unele servicii pot fi achitate si ulterior, precum integrari cu servicii terte, optimizari, SEO s.a.m.d.

Costurile periodice se refera la cheltuielile legate de gazduire (plati lunare sau anuale), servicii terte (curierat, comisioane procesatoare plati etc.), marketing, mentenanta website etc.

Desigur, acestea variaza in functie de dimensiunea proiectului. Un magazin online va necesita un pachet de gazduire mai costisitor decat un website-brosura. In mod similar, un magazin online creat in platforma Magento va necesita gazduire mult mai scumpa decat un magazin online creat in Wordpress. Bugetul de marketing variaza si acesta de la o afacere la alta.

Per total, investitia initiala poate varia de la cateva sute de euro, la cateva mii de euro.

Pentru a obtine un cost estimativ, faceti click aici.
Magazine online
Pentru magazinele online, termenul de livrare este  de aproximativ 10 zile lucratoare de la semnarea contractului.

Intrucat este un proces complex si colaborativ, acest termen poate varia in functie de numarul de revizii, durata semnarii contractelor cu tertii (portal plati, livrari, gestiune etc.) si de disponibilitatea dumneavoastra pentru a furniza informatiile necesare dezvoltarii magazinului.
Websiteuri de prezentare
In functie de complexitatea dorita, termenul de livrare poate varia de la 48h pana la 20 de zile lucratoare.
Dupa semnarea contractului, plata poate fi realizata atat in transe, per milestone, cat si in sistem 50%-50%, jumatate la inceperea proiectului, jumatate la finalizare. Plata se face in baza unei facturi, prin virament bancar.

In acest moment, va informam ca NU acceptam plata in rate sau plata integrala la finalizarea proiectului.
Ce inseamna mentenanta?
Mentenanta unui website, indiferent de profilul acestuia, presupune actualizari, modificari si lucrari de intretinere specifice platformei sau proiectului dumneavoastra.

La fel cum un autoturism necesita schimburi de ulei, filtre, baterie s.a.m.d., un website necesita ingrijire permanenta pentru asigura buna sa functionare. Diferenta este ca un website functioneaza 24/7 si este expus unor riscuri mult mai mari fata de un autoturism.
De ce este importanta mentenanta unui website?
Mentenanta unui website este foarte importanta pentru bunastarea websiteului in sine, deci si pentru stabilitatea si calitatea prezentei dumneavoastra in mediul online.

In timp, tehnologiile se schimba. Sunt descoperite probleme de securitate, de performanta sau de confidentialitatea datelor. Apoi sunt gasite solutii la aceste probleme. In timp, un website neintretinut este expus vulnerabilitatilor si nu beneficiaza de ultimele solutii din sfera securitatii si performantei.

Asadar, un pachet de mententanta pentru websiteul dumneavoastra este intotdeauna o investitie buna. Fiti in siguranta si intotdeauna in top.

Contactati-ma acum pentru o oferta personalizata si aveti parte de siguranta pe care o cautati.
Mai aveti intrebari?
Intodeauna incercam sa punem la dispozitie cele mai relevante informatii pe aceasta pagina si in postarile din bloguri. Totusi, pentru orice nelamurire, puteti utiliza formularul de contact apasand butonul de mai jos. Ne angajam sa oferim un raspuns cat mai util si prompt.